Młynki do kawy do zaparzania
Zaparzanie kawy ze świeżo zmielonych ziaren może przynieść całą gamę smaków, które różnią się od smaków kawy dawno zmielonej. Gdy tylko ziarna kawy zostaną pokruszone, znacznie większa powierzchnia zostaje wystawiona na działanie tlenu, a to powoduje, że kawa traci głębię smaku. Większość filiżanek kawy parzonej dziś w Polsce jest przygotowywana z kawy wstępnie zmielonej - i my w KitchenLab potrafimy naprawdę docenić także ten smak. Jednak w przypadku świeżo zmielonej, parzonej kawy pojawia się cała masa innych niuansów smakowych. Osoby, które zaczęły samodzielnie mielić kawę i kupować dobrej jakości świeżą prażoną, rzadko wracają do niej na własną rękę. Znajdziesz tu młynki do kawy, które są przystosowane do parzenia kawy oraz pour over. Młynek do parzenia kawy nie stawia tak wysokich wymagań co do możliwości zapewnienia jednolitej wielkości cząstek drobno zmielonej kawy. Jednak jednolita wielkość cząstek jest ważna również podczas parzenia kawy, dlatego warto zainwestować w dobry młynek. Znajdziesz tu młynki do kawy ze stożkowymi tarczami mielącymi, ponieważ dają one lepsze rezultaty w porównaniu z młynkami z ostrzami.