O Zesterze od Microplane
Klasyczny zester Microplane - bez zbędnych ceregieli. Jest to produkt, który jest niezwykle przydatny w wielu kontekstach. Przede wszystkim służy do drobnego ścierania skórek cytrusów, co robi lepiej niż jakikolwiek inny produkt na rynku. Ale jego opatentowane wytrawione ostrza - zamiast tradycyjnych dziurkowanych - zapewniają gładki i szybki rezultat. Używamy go również do drobnego tarcia czosnku, parmezanu i gałki muszkatołowej. Przetrwają lata ciągłego użytkowania
O firmie Microplane
Amerykańska firma Microplane wyznacza standardy dla tarek klasy premium. Przez wielu szefów kuchni i cukierników na całym świecie jest postrzegana jako oczywisty wybór. My w KitchenLab używamy naszych za każdym razem, gdy trzeba coś zetrzeć, obrać lub pokroić. Tarką Microplane można zetrzeć większość rzeczy, a ostrza zachowują ostrość przez bardzo długi czas. Tarki składają się z małych, ostrych jak brzytwa krawędzi, które są wytrawione, a nie dziurkowane, jak tradycyjne tarki.
Fakt, że wytrawione ostrza tak dobrze sprawdzają się w kuchni, został odkryty przez Kanadyjkę w 1994 roku, kiedy piekła ciasto pomarańczowe. Sfrustrowana słabą wydajnością swojej tarki, podkradła swojemu mężowi tarnik Microplane, ówczesnej marki budowlanej. Jak można sobie wyobrazić, szybko zmienili taktykę i są teraz ukochanym narzędziem w kuchniach na całym świecie.
Ostra rękawica odporna na przecięcia nadal jest u nas popularnym produktem. Można ją znaleźć tutaj.