Izakaya to japońskie określenie prostego baru. Pierwotnie były to sklepy z sake, które pozwalały swoim klientom pić w lokalu, ale z czasem zaczęły również serwować jedzenie. W książce "Your Home Izakaya" szef kuchni Tim Anderson zgłębia tę koncepcję i przedstawia ponad 100 smakowitych przepisów. Jedzenie jest proste w przygotowaniu, ale bogate w smak, dzięki czemu idealnie nadaje się do towarzyskiego podjadania między łykami alkoholu. Przepisy obejmują sałatkę z rzodkiewki i rzeżuchy, kukurydzę z masłem w sosie sojowym, pikantną sałatkę sezamową i Udon Carbonara z boczkiem w tempurze. Przepisy są fajne, ale łatwe do wykonania i nie wymagają specjalistycznego sprzętu, choć oczywiście zwyczajowo należy mieć wyposażoną kuchnię. Książka zawiera również przewodnik po tym, jak zaopatrzyć japońską półkę barową i jak mieszać koktajle pasujące do koncepcji. Pełna pysznych dań, Your Home Izakaya jest idealna dla każdego, kto chce przygotować popisowe jedzenie odpowiednie na przyjęcie przy minimalnym zamieszaniu i maksymalnej zabawie.
Waga: 1,6 kg
Wymiary: 20 × 2,8 × 25,5 cm
Format: twarda oprawa
Strony: 240
Język: angielski
ISBN: 9781784883850
Język: angielski