Wzmacniacze smaku - The Kitchen Lab
1429-27721
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN 30 DNI NA ZAKUP
-
Informacje o produkcie
-
Wzmacniacze smaku to nie do końca niekwestionowany składnik. Ten jest wytwarzany z warzyw i jest całkowicie roślinnym zamiennikiem glutaminianu sodu. Potrzeba bardzo małych dawek, aby poprawić smak czegokolwiek. Stosowany w sosach, zupach, marynatach, frytkach, ryżu, makaronie, warzywach, mięsie, przekąskach, serach i innych. Może być również stosowany jako dodatek do potraw poprzez posypanie porcji.
Użycie: Dawkowanie zależy od rodzaju potrawy. Wskazówki znajdują się w tabeli poniżej. Rozpuszcza się w płynach, nawet zimnych. Można mieszać z suchymi składnikami. Dawki w tabeli są wskazówkami na 1 kg żywności, ale można je dostosować do własnych upodobań.
Zupy 0,02-0,03g
Sosy 0,10-0,30g
Margaryny 0,10-0,30g
Chipsy ziemniaczane 0,03-0,07g
Ryż 0,02-0,04g
Makaron suchy 1,00-3,00g
Warzywa 0,05-0,07g
Wieprzowina 0,06-0,10g
Przekąski 0,03-0,07g
Ser 0,05-0,10g
Przyprawy 0,10-0,15g
Przechowywanie: Przechowywać w suchym i chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia.
Składniki: 50% inozynian disodowy E631 (wzmacniacz smaku), 50% guanylan disodowy E627 (inne dodatki)
Wyprodukowane przez naszych przyjaciół Specjalne składniki.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.