Torby z suwakiem dla tych, którzy chcą gotować sous-vide, ale nie mają maszyny próżniowej. Jeśli chcesz użyć tych torebek do gotowania sous-vide, użyj "metody zanurzania w wodzie".
nMetoda zanurzania w wodzie może mieć długą i skomplikowaną nazwę, ale działa po prostu. Zanurz woreczek z żywnością do ugotowania w kąpieli wodnej jak najbliżej krawędzi zamka błyskawicznego - aby wycisnąć z niego jak najwięcej powietrza. Może być konieczne użycie rąk, aby usunąć jak najwięcej powietrza. Następnie zapnij torebkę i voilà - jesteś gotowy do rozpoczęcia gotowania sous-vide!Oczywiście możesz używać torebek do zamrażania żywności. Wystarczy wycisnąć jak najwięcej powietrza i zamknąć. Woreczki te chronią również żywność przed przypaleniem w zamrażarce. Należy zauważyć, że mogą wytrzymać temperatury od -40 do 90 stopni Celsjusza - więc nie można ich gotować. Mamy je w dwóch rozmiarach: 20 x 1 litr i 15 x 3 litry.