To po prostu czysty dym bez nieprzyjemnego posmaku! Bradley Smoke Cabinet bezpiecznie wytwarza czysty, chłodny dym do dziewięciu cali, automatycznie dodając nowe brykiety dymne co 20 minut, które żarzą się i uwalniają dym. Innymi słowy, wystarczy ustawić żądaną temperaturę, a dym zrobi resztę, bez konieczności stania i obserwowania!
W komorze można palić zarówno na zimno, jak i na gorąco. Do wędzenia na zimno zalecamy zakup jednostki do wędzenia na zimno. Brykiety są spalane na elemencie elektrycznym. W tym modelu temperaturę w komorze wędzarniczej można łatwo kontrolować za pomocą wyświetlacza z przodu generatora.
Trzy oddzielne parametry są programowalne:
Temperatura w komorze wędzarniczej: Ustaw docelową temperaturę w komorze, a wędzarnia będzie próbowała utrzymać tę temperaturę, jednocześnie wyświetlając aktualną temperaturę w wędzarni.
Czas gotowania: Ustaw czas, w którym dym ma się nagrzewać. Po upływie tego czasu element grzewczy wyłączy się automatycznie.
Czas wędzenia: Ustaw czas, przez który dym ma być nadal wytwarzany. Można to zrobić niezależnie od czasu gotowania.
Bradley Smoker 4-Tray Smoker Cabinet - Original
Waga: 21 kilogramów
Wymiary (szer. x gł. x wys.): 51 x 46 x 86 cm
Powierzchnia gotowania: 1452 centymetrów kwadratowych
Pojemność: 37 500 centymetrów sześciennych
Galeria: 4
W zestawie książeczka z przepisami w języku angielskim.