Specyfikacja
Działa najlepiej do 20 litrów wody. W izolowanym naczyniu może zrobić znacznie więcej.
Wymiary (wysokość/szerokość/głębokość) 350/98/158 mm
Czas nagrzewania: 15 minut do 65°C
Zakres temperatur od 25°C do 100°C
Stabilność temperatury 0,1°C
Co to jest cyrkulator Sous Vide?
Cyrkulator Sous Vide to precyzyjny, kontrolowany temperaturowo element grzewczy, który utrzymuje kąpiel wodną w stałej temperaturze. Ciepło przenosi się bardziej efektywnie w wodzie niż w powietrzu, więc produkt spożywczy - umieszczony w plastikowej torbie bez powietrza - jest gotowany delikatnie i w kontrolowany sposób. Cyrkulator śledzi wodę i temperaturę, w jakiej ma być gotowana żywność. Postępowanie zgodnie z instrukcjami gwarantuje, że jedzenie nigdy nie będzie niedogotowane lub rozgotowane. Ponieważ woda nigdy nie będzie gorętsza niż ustawiona przez użytkownika, temperatura gotowanej potrawy również nigdy nie będzie wyższa. Dzięki precyzji temperatury cyrkulatorów można łatwo zdecydować, czy mięso ma być rzadkie, średnio wysmażone, dobrze wysmażone i wszystko pomiędzy. Ryba jest niesamowicie smaczna - podobnie jak kurczak. Możesz również przygotować inne rzeczy, takie jak jajka, jogurt i crème brûlée. W KitchenLab zebraliśmy najlepsze czasy i temperatury gotowania sous vide - zapoznaj się z naszym przewodnikiem tutaj. A jeśli chcesz dowiedzieć się więcej, mamy wpis na blogu tutaj, który wyjaśnia to bardziej szczegółowo..
Kup cyrkulator i spędzaj czas robiąc coś innego niż śledzenie temperatur - oglądając najnowszy odcinek Stranger Things, rzucając frisbee lub gotując naprawdę smaczne dodatki. Cokolwiek ugotujesz z cyrkulatorem, będzie doskonałe za każdym razem.