DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Uteköket - Mauritz Larsson Stormgaard

103
1355-23541
 
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie




    • Uteköket to nowy tytuł autorstwa Mauritza Larssona Stormgaarda, który zajmuje się wszystkimi aspektami kuchni na świeżym powietrzu. Niezależnie od tego, czy chodzi o gotowanie na grillu, na otwartym ogniu, w jamie, w piecu opalanym drewnem czy na węglu drzewnym. W książce znajduje się wiele różnorodnych przepisów i wspaniałych zdjęć autorstwa Simona Bajady.

       

       

      Tak pisze wydawca:

      Mając do dyspozycji tylko ogień, żar i dym, możesz stworzyć doznania smakowe w rustykalnej kuchni na świeżym powietrzu, którym nie dorówna nawet najbardziej błyszcząca, zaawansowana technologicznie kuchnia. Bez dostępu do nowoczesnego sprzętu, takiego jak piekarniki parowe i płyty indukcyjne, okazuje się, że ogień, łoża żaru, doły do gotowania i powolne wędzenie mogą wydobyć wyjątkowe właściwości składników.

      Mauritz Larsson Stormgaard pokazuje w książce, jak powoli grillować warzywa, wędzić śliwki, boćwinę grillowaną w śmietanie, bakłażana pieczonego w żarze i szybko gotować serca jagnięce bezpośrednio nad ogniem. Gotuje w ziemi, używa rustykalnych pieców na drewno do podpłomyków i wolno gotowanych gulaszy, a także wędzi zarówno na zimno, jak i na gorąco w domowej wędzarni. Gotowanie może być powolne lub szybkie, na wysokim lub niskim ogniu i w różnych odległościach od ognia. To, co może być postrzegane jako ograniczenia, zamiast tego otwiera zupełnie nowy sposób gotowania dla tych, którzy lubią gotować na świeżym powietrzu.

      Jako hodowca warzyw i szef kuchni, Mauritz naturalnie podąża za cyklami roślin i gotuje kreatywne potrawy z tego, co jest najlepsze w danym momencie. Około 60 przepisów zawartych w książce obejmuje również sztuczki uprawowe, pomysły sezonowe i wskazówki dotyczące odpowiednich akcesoriów.





      Mauritz Larsson Stormgaard


      Mauritz Larsson Stormgaard jest szefem kuchni i ogrodnikiem, Wraz z żoną Agnes prowadzi ogród kuchenny Karshamra i restaurację Farm we Frihamnen w Sztokholmie - okrągłą współpracę między ogrodem, restauracją i jednym z wiodących szwedzkich browarów rzemieślniczych.




      Format: Twarda oprawa

      Język: Szwedzki

      Liczba stron: 203

      Data wydania: 24 kwietnia 2020

      Wydawca: Natur och Kultur

      Wymiary: 255 x 176 x 28 mm

      Waga: 914 g
      ISBN: 9789127166257


      Język: szwedzki
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 9789127166257 EAN: 9789127166257
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl