O Ultratex
Ultratex jest bardzo wszechstronnym zagęszczaczem. Może być stosowany zarówno w gorących, jak i zimnych preparatach, jest bezsmakowy, bezbarwny, a nawet bezglutenowy. Po dodaniu do płynu łatwo się rozpuszcza, nie zbrylając się. Ponieważ jest całkowicie bez smaku, jest bardzo odpowiedni, gdy wymagana jest konsystencja bez uszczerbku dla smaku. Pozostaje stabilny nawet po zamrożeniu/rozmrożeniu. Używaj go do tworzenia płynnych galaretek, klarownych sosów lub śmietany do koktajli mlecznych.
Sposób użycia
Dodawaj Ultratex stopniowo do pożądanej konsystencji. Szybko gęstnieje, ale najlepiej pozostawić go na pięć minut, ponieważ będzie nadal gęstniał, choć wolniej. Dozowanie waha się od 1% do 5% w zależności od składników i pożądanej konsystencji.
Zawiera:
Ultratex, który jest wytwarzany z kukurydzy woskowej.
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.