Unique Umai Dry® to technologia membranowa, która tworzy idealne suche środowisko dla mięsa.
Dzięki torebce Dry Age Bag możesz łatwo przygotować capicolę, bresaolę, szynkę parmeńską, pancettę i wszystko bez bałaganu, bez zapachów, ale po prostu i gładko wewnątrz torby.
Wynikiem będzie pyszna wędlina, która zrobi wrażenie na znajomych i rodzinie, idealna na przystawki i przekąski.
Membrany, które umieszczasz w workach, uwalniają wilgoć z mięsa, ale nie wchłaniają niczego z zewnątrz. Podczas procesu nie powstają żadne zapachy. Korzystne jest umieszczenie worka z mięsem na siatce w lodówce.
Opakowanie zawiera:
- 3 Umai Drybags 25x26 cm, odpowiednie dla około 1,5-2,3 kg mięsa.
- 2 20x43 cm, odpowiednie dla około 1.5-3 kg mięsa.
- 5 membran lub pasków, które zamykasz w worku za pomocą maszyny próżniowej.
- 1 worek Instacure, który dodajesz do każdego worka. Instacure to mieszanka chlorku sodu i azotynu sodu. Worek wystarcza na około 13,5 kg mięsa.
- 1 worek jagód jałowca.
Do zestawu dołączona jest instrukcja w języku angielskim.
OBS! Wymaga maszyny próżniowej, a jeśli jej potrzebujesz, mamy je tutaj.
.