Ta książka może wydawać się wewnętrzna dla pracowników KitchenLab, ale jeśli jesteś daleko od naszych sklepów lub po prostu nie chcesz słuchać naszych tyrad na temat przedmiotów, które kochamy, możesz teraz czytać w zaciszu własnego domu. Tools For Food odkrywa historię 250 naszych najbardziej ukochanych i ekscytujących przedmiotów kuchennych oraz tego, jak zmieniły one sposób, w jaki jemy i żyjemy. Od XII-wiecznych mongolskich garnków ognistych po XVII-wieczne chińskie nożyczki, od ukochanych pojemników na żywność Tupperware po kultową półfunkcjonalną wyciskarkę do cytryn Alessi. Książka zawiera wiele popularnych gadżetów, a także to, co wydawca klasyfikuje jako mniej znane przedmioty (oczywiście wszystko jest w domu każdego pracownika KitchenLab!). Od prymitywnych narzędzi po zaawansowane przedmioty stworzone przez takie marki jak Le Creuset, Joseph Joseph, IKEA, Tala, Rosti, Pyrex, Oxo Good Grips, Droog, Staub i wiele innych. Czytelnik zostanie zabrany w podróż dookoła świata i odkryje, jak i co robimy zmieniło się na przestrzeni wieków, pokazując podobieństwa i różnorodność w różnych czasach i kulturach. Od podstawowych materiałów eksploatacyjnych po designerskie przedmioty, każdemu zdjęciu towarzyszy tekst opisujący pochodzenie przedmiotu, a także niezwykle interesujące fakty na temat jego związku z kulturą i gotowaniem.
Waga: 1,3 kg
Wymiary: 20 × 3,0 × 24 cm
Format: twarda oprawa
Strony: 304
Język: angielski
ISBN: 9781784884048
Język: angielski