The Kitchen Studio - Culinary Creations by Artists to zachwycająca książka, która bada estetyczną ekspresję poprzez kulinarną wyobraźnię i kreatywność kolekcji międzynarodowych artystów współczesnych. Książka zawiera wiele ekscytujących osobistych przepisów kulinarnych przedstawionych za pomocą słów i obrazów artystów. Kreatywność nie ogranicza się wyłącznie do studia artysty, ale dla wielu jest kontynuowana w kuchni. Ponad 70 artystów, w tym Ghada Amer, Jimmie Durham, Studio Olafur Eliasson, Subodh Gupta, Nikolai Haas, Jeppe Hein, Carsten Höller, Dorothy Iannone, Ragnar Kjartansson, John Lyons, Philippe Parreno, Nicolas Party, Zina Saro -Wiwa, Tiffany Sia i Rirkrit Tiravanija, zostało zaproszonych do podzielenia się i zilustrowania własnych przepisów, z których każdy staje się wyjątkowo wyrazistym daniem. Rezultatem jest ekscytująca gama posiłków i napojów, zarówno słodkich, jak i pikantnych z kuchni całego świata, ożywionych pomysłowo dzięki różnorodnym szkicom, fotografiom, kolażom, obrazom i osobistym zdjęciom. Wiele z kulinarnych kreacji może być osiągniętych przez odważnych domowych kucharzy, ale strony zawierają niesamowicie zróżnicowaną gamę potraw, od konceptualnych po osobiste, od wyszukanych po proste, od słodkich po pikantne, od poważnych po zabawne i wręcz dziwaczne (jednak nie ma przepisu na telefon homara Dali). Dzięki wstępowi uznanego na całym świecie szefa kuchni i entuzjasty sztuki Massimo Bottury, jest to ekscytujący i zabawny prezent zarówno dla smakoszy, jak i entuzjastów sztuki współczesnej. Podwójna kujońskość i górnolotność, z dużą ilością (filtrowanej węglem) wody dla każdego, kto już myśli, że my w KitchenLab możemy być nieco pretensjonalni!
Waga: 1,2 kg
Wymiary: 21 × 2,7 × 27,5 cm
Format: Twarda oprawa
Strony: 288
Język: Angielski
ISBN: 9781838663315
Język: angielski