Sourdough from Scratch zawiera dokładnie to, na co wygląda - pieczenie na zakwasie od podstaw. Książka zawiera przepisy i wszystkie najważniejsze wskazówki potrzebne do przygotowania własnego zakwasu od podstaw. Dla domowych piekarzy zakwas jest zarówno próbą, jak i celem, ale teraz łatwo jest zacząć. Ponieważ pieczenie na zakwasie to żywy proces, w którym każdy bochenek jest wyjątkowy, a w grę wchodzi tak wiele czynników, istnieje wiele pułapek, których należy unikać. To znacznie więcej niż tylko jedzenie: zakwas to nauka. Któż więc lepiej niż dr James Morton, pionier piekarnictwa i fanatyk fermentacji, wyjaśni podstawy zarówno początkującym, jak i bardziej doświadczonym piekarzom? Dobry lekarz prowadzi domowego piekarza przez wszystko, od podstaw, mąki i nawodnienia, po ugniatanie, formowanie, fermentację, krojenie i pieczenie, a także wyjaśnia, jak uzyskać idealną skórkę i wyściółkę. Dzięki niezawodnemu przepisowi na idealny bochenek, jasnym instrukcjom krok po kroku, wskazówkom dotyczącym rozwiązywania problemów i wyjaśnieniom, co działa i dlaczego, Sourdough from Scratch to przystępny podręcznik, na który piekarze w każdym domu czekali od dawna! Tekst został poprawiony i zaktualizowany w stosunku do Super Sourdough autorstwa wspomnianego wcześniej Jamesa Mortona.
Waga: 0,3 kg
Wymiary: 14,5 × 1,5 × 19 cm
Format: Flexband
Strony: 176
Język: angielski
ISBN: 9781787136953
Język: angielski