Smaki Wietnamu to nie tylko doskonały elementarz
i inspirujące dogłębne zanurzenie się w kuchni wietnamskiej - ale także ciepła celebracja i deklaracja miłości do wietnamskiej kultury kulinarnej.
W Smakach Wietnamu Kim úy dzieli się ponad 50 różnymi przepisami ze swojego rodzinnego Wietnamu: świeżymi, różnorodnymi i łatwymi w przygotowaniu codziennymi potrawami, które są pełne intensywnych smaków. Dostarcza podstawowej wiedzy na temat różnych rodzajów makaronu ryżowego, prowadzi przez ogromną różnorodność świeżych ziół, owoców i warzyw. Ponadto oferuje przepisy na wszystko, od zup, sałatek, gulaszu i grillowania - aż po słodycze i sposoby łączenia wietnamskich potraw z winem.
Ale Smaki Wietnamu to coś więcej niż tylko ekscytująca książka kucharska.
W Wietnamie przepisy są dobrze strzeżonymi tajemnicami, które są przekazywane z pokolenia na pokolenie. W tej książce Kim úy nie tylko otwiera drzwi do wietnamskiej kuchni i kultury jedzenia, ale hojnie dzieli się sobą i swoją barwną i ciepłą rodziną. Każdy przepis ma swoją własną historię, a w tej książce poznajemy niektóre ze skarbów, które powierzyły jej matka i ciotki.
Język: szwedzki