W Simple & Classic, Jane Hornby stworzyła bardzo poręczną i przystępną książkę kucharską krok po kroku, która zawiera najlepsze z trzech bestsellerów wydawnictwa Phaidon: What to Cook & How to Cook It, Fresh & Easy oraz What to Bake & How to Bake It. Piękno przepisów Hornby'ego polega na tym, jak łatwe są do wykonania i jak proste jest ich przestrzeganie dzięki szczegółowym zdjęciom krok po kroku i oszałamiającym zdjęciom gotowych potraw. Pełna najpopularniejszych międzynarodowych przepisów, od jagnięciny w panierce ziołowej po jajka po benedyktyńsku i lody jagodowe z kruszonką po mus czekoladowy z wiśniami, jest również świetną podstawową książką kucharską lub pierwszą książką kucharską, aby rozpocząć gotowanie. Zawiera również przepisy takie jak smażony kurczak z sosem estragonowym, Huevos Rancheros (meksykańska fasola z jajkami) i czekoladowe profiteroles, które pojawiły się w The Sunday Times Magazine.
Waga: 2,15 kg
Wymiary: 22 × 27 cm
Format: twarda oprawa
Język: angielski
ISBN: 9780714878119
Język: angielski