Forma silikonowa Martellato
Forma silikonowa włoskiego producenta Martellato o właściwościach nieprzywierających. Wytrzymuje temperatury od - 60ºC do 280ºC. W gotowaniu silikon jest naprawdę niesamowitym materiałem - może wytrzymać szeroki zakres temperatur, łatwo się uwalnia i jest łatwy do utrzymania w czystości. Może być używany jako forma do pieczenia lub do formowania, na przykład, musów, pannacottas, lodów lub innych kremowych pomysłów. Silikon jest mocny, ale wystarczająco miękki, aby formy były niezwykle łatwe w użyciu. Nie wymaga smarowania i nie wchłania smaków ani zapachów. Jeśli interesujesz się pieczeniem, deserami lub po prostu idealnie gładkimi powierzchniami (jak mógłbyś tego nie robić?), silikonowe foremki są zdecydowanie czymś, co powinieneś mieć. Ta forma produkuje osiem pomponnettes - półkul ze spłaszczonym dnem. Foremki od Martellato mają wymiary 17,5 x 30 cm.
Wymiary foremek: średnica - 34 mm, wysokość - 16 mm
Martellato to włoski producent, który rozpoczął produkcję około 30 lat temu. Ich produkty są niezmiennie dobrej jakości, a ich grupą docelową są profesjonalni piekarze i cukiernicy.