Palnik z zapalniczką piezoelektryczną i uchwytem. Nadaje się do flambirowania, karmelizowania, ogólnego podgrzewania i uzyskiwania najlepszych bezowych wierzchów na cytrynowym cieście bezowym, lubimy go również do przypalania potraw gotowanych sous vide i, na przykład, uzyskiwania idealnie chrupiących kurczaków nawet pod pachą. Sprawdza się również do szybkiego rozpalania majowych ognisk, woskowania nart, zapalania marszałków i rozmrażania zamarzniętych rur wodociągowych oraz wszystkich innych problemów, które może rozwiązać naprawdę gorący ogień.
Zużycie gazu wynosi około 140 g/h, co odpowiada mocy 1,8 kW. Płomień jest potężny i nie zależy od pozycji palnika dzięki wbudowanej rurce podgrzewającej, co oznacza, że w przeciwieństwie do “zwykłych” palników, można palić pod każdym kątem i kierunkiem bez rozpalania. Wygodne! Średnica palnika 20 mm.
Palnik osiąga idealną temperaturę 1925°C (na końcu jasnoniebieskiego języka). A jeśli użyjesz go w nieco większej odległości, wytworzy szerokie i równomierne ciepło, które jest rozkoszą podczas karmelizowania, na przykład crème brûléer.
Teraz jesteśmy tak hojni w KitchenLab, że faktycznie OFERUJEMY dużą butlę z gazem! Zawiera ona 350 g gazu i wystarcza na ponad godzinę pieczenia. Jeśli chcesz kupić więcej butelek, są one dostępne w dwóch rozmiarach: small i large.