O grillu stołowym Konro
Uczyń grillowanie bardziej skoncentrowanym na jedzeniu i pozwól każdemu grillować własne potrawy! Najlepszym sposobem na to jest grill stołowy szwedzkiej marki Konro. Grille te są produkowane w Japonii i są przeznaczone do użytku na zewnątrz. Główną różnicą w porównaniu z innymi grillami jest to, że najlepiej wygląda na środku stołu. Rozpal go i używaj jak zwykłego grilla na węgiel drzewny. Jeśli jesteś naprawdę ambitny, wybierz węgiel drzewny binchotan wykonany z cienkich gałęzi japońskiego białego dębu (Quercus Phillyraeoides) lub szwedzką wersję, która jest starannie i przyjaźnie dla środowiska zwęglana ze szwedzkich brzóz (Betula Pubescens), które miały surowe, ale kochające wychowanie w surowym klimacie doliny Tornedalen.
Zbierz owoce morza, warzywa lub cienkie plastry mięsa i zaproś ludzi na koreańskiego grilla w słońcu. Oczywiście możliwe jest również grillowanie większych kawałków mięsa.
UWAGA! Grill jest wrażliwy na wilgoć, nie pozostawiaj grilla na deszczu lub w wilgotne noce (i nie spłukuj go wężem wodnym, jeśli jest brudny :). Grill jest przeznaczony wyłącznie do użytku na zewnątrz.
Grill jest wykonany z diatomitu, naturalnego materiału wytwarzanego przez plankton ponad 20 milionów lat temu. Są one wykonane w całości ręcznie i zapewniają wyjątkowe właściwości grillowania - powolne spalanie, wysoką temperaturę i mniej dymu, jednocześnie zapobiegając nagrzewaniu się na zewnątrz. Z boku grilla znajduje się regulowany wlot powietrza, co ułatwia regulację temperatury.
Dostępny jest w trzech różnych rozmiarach:
Mały - 25 cm długości / 14 cm szerokości / 15 cm wysokości - odpowiedni dla 2 - 4 osób, waga 2,2 kg. - N250
Średni - 31 cm długości / 18 cm szerokości / 17 cm wysokości - odpowiedni dla 2 - 6 osób, waga 4,2 kg. - N315
Duży - 45 cm długości / 25 cm szerokości / 19 cm wysokości - odpowiedni dla 2 - 8 osób, waga 8,4 kg. - N450
Różnica między ręcznie robionym a prasowanym Konro
Ręcznie robiony: dno z podwójnym płaszczem dla lepszego przepływu powietrza poprzez wlot powietrza / przepustnicę z boku - otwory powietrzne w górnej części dna (patrz zdjęcia), które wpływają na przepływ powietrza i zwiększoną / lepszą kontrolę temperatury - lekki - łatwy do zabrania na przykład na piknik.
Tłoczony: jest zasadniczo wykonany z tego samego materiału, ale zgnieciony i sprasowany razem pod ciśnieniem i ciepłem. Oznacza to, że ma grubsze ścianki i większą wagę. Daje to nieco lepszą trwałość, która jest odpowiednia do użytku w restauracjach, które muszą używać go przez dłuższy czas i często grillować. Dostępne są wloty powietrza, ale nie mają one dna z podwójną powłoką.