O Profi Whip od iSi
Nie ma wątpliwości, że najlepsze syfony na świecie pochodzą od austriackiego producenta iSi. Wyznaczają one standardy w zakresie tego, co można stworzyć za pomocą syfonu, i trzeba mocno poszukać, aby znaleźć szefa kuchni godnego tego miana, który rozważałby użycie innego. Jest to solidna konstrukcja ze stali nierdzewnej przeznaczona do użytku profesjonalnego. Syfon jest wyposażony w naboje gazowe, które wytwarzają ciśnienie w pojemniku.
Jest to jedno z naszych absolutnie ulubionych narzędzi kuchennych. Daje swobodę, która otwiera zupełnie nowe sposoby podejścia do smaków i tekstur. Pytanie, które można zadać, jest bliższe "czego nie można zrobić?" niż odwrotnie - używamy go do wszystkiego. Od gazowanych owoców i idealnie ubitej śmietany po puszyste przeciery i przewiewne biszkopty, które w minutę można przygotować w kuchence mikrofalowej. Napełniony syfon można również przechowywać w lodówce przez kilka dni bez ryzyka zepsucia się zawartości.
Syfon nadaje się do zimnych sosów, emulsji i ciast. Nie używaj go do gorących.
Szybkie zaparzanie za pomocą syfonu
Stosunkowo nowym sposobem wykorzystania Gourmet Whip jest szybkie zaparzanie smaków. Jest to coś, co geniusz koktajli Dave Arnold wymyślił kilka lat temu. Wlewasz płyn, dodajesz to, czym chcesz go przyprawić, a następnie zwiększasz ciśnienie za pomocą 2O. Zmusza to wszystko do ściśnięcia, głęboko w porach. Po zwolnieniu ciśnienia, płyn wciąga dużo smaku z innych składników.
Chociaż nie każdy może wierzyć w dilltequilę tak mocno jak ty - ta metoda pozwala szybko i łatwo odkryć każdą kombinację smakową, jaką możesz sobie wyobrazić. W przeciwieństwie do innych metod infuzowania smaków, jest to szybkie (zwykle mniej niż 5 minut), a ponieważ jest tak szybkie, można łatwo korygować i ulepszać. Pozwala również zachować świeży smak świeżych składników, a nie naparów, które leżą przez wiele dni.
Zawiera dyszę w kształcie tulipana, czyścik do rur i ergonomiczny uchwyt na naboje. Jest dostępny w rozmiarach pełnych i półlitrowych.
Posiada 2-letnią gwarancję.
Kliknij tutaj, aby zobaczyć więcej przepisów!.