POLPO to jedna z najpopularniejszych londyńskich restauracji. Położona w zaułku Soho restauracja Russela Normana serwuje dania w tradycji weneckiej. Jedzenie jest proste, innowacyjne i niezwykle smaczne, tak dobre, że podobno osoba urodzona w Wenecji faktycznie zatwierdziła jedzenie. 140 przepisów zawartych w książce obejmuje stosy caprese, frytki z cukinii, szparagi z parmezanem i masłem anchois, risotto z butternut, arancini, cacciatore z królika, ciepłą sałatkę z kaczki z mokrymi orzechami włoskimi i burakami, chrupiącą pizzę dla dzieci z prosciutto i rukolą, przegrzebki z cytryną i miętą pieprzową, tatar z makreli, linguine z małżami, dorada w całości, ciepła sałatka z kalmarów, krab w miękkiej skorupce w maśle parmezanowym z sałatką z kopru włoskiego, orzechowo-miodowe semifreddo, tiramisù, gazowane bellini i spritzery ze świeżych pomarańczy. Innymi słowy, możliwe jest przygotowanie świątecznej kolacji po odrobieniu pracy domowej! Dzięki wspaniałym zdjęciom autorstwa Jenny Zarins przedstawiającym ukryte zaułki Wenecji, tętniące życiem bary bàcari i zanieczyszczone kanały, POLPO jest olśniewającym świętem najbardziej pomijanej kuchni Włoch.
Waga: 1,15 kg
Wymiary: 18 × 26,5 cm
Format: Twarda oprawa
Język: angielski
ISBN: 9781408816790
Język: angielski