Przezroczyste plastikowe worki do wyciskania, które nadają się do wielu zastosowań zarówno w gotowaniu, jak i pieczeniu. Grubsze tkane worki do wyciskania z materiału tekstylnego lub nylonu nadają się do cięższych partii, natomiast plastikowe rękawy do wyciskania są zarówno bardziej higieniczne, jak i bardziej podatne na wiele innych rzeczy, takich jak bita śmietana, mus, majonez, sosy i kremy. W porównaniu do toreb tekstylnych torby plastikowe są znacznie cieńsze, dzięki czemu zapewniają lepsze wyczucie. Jest to zjawisko, na które zwracają uwagę także inne branże.
Worki do wyciskania są profesjonalnej jakości i są dokładnie tego samego typu, co używane w profesjonalnych kuchniach i cukierniach. W końcu udało nam się spakować je do poręcznego opakowania po 20 sztuk, a nie do standardowego opakowania po 100 sztuk, które jest dostarczane ze względu na zużycie pewnej ilości tygodniowo.
Dostarczane w rolce zawierającej dwadzieścia woreczków do wyciskania. Sam wybierz długość: 30 cm lub 40 cm. Nigdy więcej nie napełniaj formy do muffinów dwiema łyżkami i nie nalewaj bezpośrednio z miski. Worki do wyciskania są zgrzewane na końcu i przycinane przez użytkownika do odpowiedniego rozmiaru, aby pasowały do dyszy lub mogły być używane w niezmienionym stanie. Doskonale nadaje się również do mis en place, ponieważ można przygotować emulsję samjang, napełnić rękaw do wyciskania, zawiązać z tyłu węzeł i pozostawić w lodówce do czasu nałożenia na talerz. Wszystko w porządku!
Worki do szprycowania produkowane są we Włoszech.