DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Pizza Napoletana - Besmir Balaj & Ville Ilola

114
1355-15908
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Kiedy dziewięć lat temu podjęliśmy pierwszą próbę zrobienia pizzy napoletana w naszym własnym piecu w Ville, nie mieliśmy pojęcia, jak daleko zaprowadzi nas ta pasja; wszystkie pizze, które zrobiliśmy, wszystkie piece, które zbudowaliśmy, wszystkie podróże do Neapolu. Wszystko to wynika z jednej rzeczy - dążenia do doskonałej pizzy napoletana. Dokładnie wszystko, co nie czyni naszej pizzy lepszą, uznaliśmy za priorytet.

      W istocie pizza napoletana dotyczy dwóch kluczowych rzeczy: ciasta i pieczenia w piecu. Naszą ambicją jest doskonałe ciasto. Jedyną rzeczą, którą wiedzieliśmy, kiedy zaczynaliśmy, było użycie wody, soli, drożdży i mąki. Wypróbowaliśmy i przetestowaliśmy naszą drogę do punktu, w którym jesteśmy dzisiaj. Oprócz dobrego ciasta potrzebna jest wysoka temperatura, a my przetestowaliśmy wszystko, od zwykłych domowych pieców po prawdziwe neapolitańskie piece opalane drewnem. Naszą ambicją w tej książce jest to, aby Twoje ciśnienie krwi nie musiało być tak wysokie jak nasze, ale mamy nadzieję, że udzielimy Ci wszystkich odpowiedzi, na które tak ciężko pracowaliśmy. A jeśli dwóch zwykłych facetów, którzy ledwo potrafili nawet ugotować ziemniaka, może to zrobić, to ty też możesz.

      Pizza Napoletana daje ci przepisy i 18 przepisów na pizzę, których potrzebujesz, aby zjeść naprawdę dobrą pizzę apolitańską. Książka składa się z wyczerpującej sekcji technicznej z konkretnym przeglądem tego, jak osiągnąć optymalne ciasto i warunki w zależności od pieca lub pieca opalanego drewnem. Zawiera również informacje i fakty na temat tego, co właściwie dzieje się z ciastem, jak ciepło wpływa na pizzę podczas jej pieczenia i inne podstawowe czynniki.

      Ville Ilola i Besmir Balaj poświęcili ostatnie dziewięć lat pizzy neapolitańskiej. Wiosną 2014 roku otworzyli pizzerię Lilla Napoli na opuszczonym parkingu w Falkenberg. Do tego czasu Ville pracował nad instalacją ochrony przeciwsłonecznej, a Besmir układał płytki. Każdego dnia po pracy spotykali się, aby piec pizzę, eksperymentować z ciastem, robić własną mozzarellę i regularnie jeździć na wycieczki badawcze do Neapolu. Dzięki konstruktywnemu dialogowi nieustannie wymyślali nowe i lepsze rozwiązania.

      Język: szwedzki
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 9789127148178 EAN: 9789127148178
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl