DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Nowoczesne środki żelujące, zestaw składników - The Kitchen Lab

342
1429-17537
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 7 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Nowoczesne środki żelujące, zestaw składników od Special Ingredients

      Zestaw nowoczesnych środków żelujących od Special Ingredients zapewnia narzędzia do korzystania z kilku nowoczesnych technik tworzenia innowacyjnych i różnorodnych potraw opartych na żelowaniu. Dzięki 10 50-gramowym opakowaniom nowoczesnych składników i wielu bardzo przydatnym narzędziom, masz solidne podstawy, na których możesz budować. Zestaw jest odpowiedni zarówno dla początkujących, jak i bardziej doświadczonych w świecie kuchni molekularnej. Dowiesz się nie tylko jak to zrobić, ale także dlaczego działa to tak, a nie inaczej. Dzięki temu zrozumieniu możesz próbować nowych rzeczy i opracowywać własne potrawy. W nowoczesnej kuchni masz niewiarygodnie wolną rękę, a możliwości przełamywania granic i tworzenia nieoczekiwanych potraw są niemal nieograniczone. Jedynym ograniczeniem jest wyobraźnia. Przepisy są zróżnicowane i pozwalają wypróbować wiele różnych technik i elementów kuchni molekularnej.

      Wszystkie opakowania są stosunkowo małe, ale wystarczają na bardzo długo. To sprawia, że jest to świetny zestaw startowy, ponieważ możesz ulepszyć składniki, których używasz najczęściej - mamy wszystko w naszym asortymencie.

      Próbka tego, co można zrobić:

      • Sferyfikacja i odwrócona sferyfikacja

      • Perełki kawiorowe z soków owocowych

      • Płynne kule

      • Skórki żelowe

      • Płynne i elastyczne galaretki

      • Wegetariańskie pannacottas


      Zestaw składa się z:

      - Alginian sodu 50g
      - Mleczan wapnia50g
      - Agar Agar 50g
      - Guma ksantanowa 50g
      - Karrageenan Kappa 50g
      - Karrageenan Iota 50g
      - pektyna w proszku 50 g
      - guma gellan, Typ F 50 g
      - guma gellan, LT10050 g
      - kwas cytrynowy 50 g

      Jeśli jesteś bardziej zainteresowany - przeczytaj więcej o każdym składniku na odpowiedniej stronie.

      Zawiera również małą perforowaną łyżkę, cyfrową skalę z dokładnością do 0.1 grama, zestaw łyżek miarowych, małą i dużą foremkę do półkul, strzykawkę o pojemności 50 ml, pięć pipet o pojemności 3 ml, metrowy silikonowy wężyk, butelkę do wyciskania oraz instrukcje, porady i przepisy (w języku angielskim).
      Z dołączonych przepisów dowiesz się, jak zrobić:

      Galaretkę grejpfrutową, sos Bloody Mary, kulki z octu balsamicznego, kozi ser z warstwą wina porto, płynną galaretkę grzybową Karl Johan, parmezanowe spaghetti, panna cottę z zielonym curry, kulki waniliowe, kulki mojito, kulki jogurtowo-miodowe i wiele innych.

       
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 5056191002045 EAN: 5056191002045
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl