Zaproś swoje dzieci do wspólnej zabawy w kuchni. To zabawne, edukacyjne i sprawiające, że dzieci są ciekawe nowych smaków i kulinarnych przygód!
WAŻNE INFORMACJE PRZED UŻYCIEM
Ważne jest, aby zrozumieć, że jest to bardzo ostry nóż wysokiej jakości i powinien być traktowany z ostrożnością i szacunkiem. Nóż nie jest zabawką i podczas jego używania zawsze powinna być obecna osoba dorosła.
KSZTAŁT I FUNKCJA
Krawędź noża jest bardzo ostra i oznaczona linią na ostrzu. Pięta ostrza jest ukształtowana tak, aby zapobiec ześlizgiwaniu się dłoni do przodu i nie ma czubka, aby uniknąć obrażeń kłutych. Inspiracją dla projektu ostrza były japońskie noże do warzyw - Nakiri. Nóż jest ostrzony pod japońskim kątem, około 15 stopni. Rękojeść wykonana jest z wytrzymałego, łatwego do trzymania tworzywa sztucznego z japońskimi symbolami "Child Chef". Pomagają one również zapewnić pewniejszy chwyt.
Konserwacja i użytkowanie
Nóż należy konserwować ceramiczną rękojeścią. Jeśli zachodzi potrzeba naostrzenia nowej krawędzi tnącej, najlepiej zrobić to na mokrym kamieniu lub w ostrzałce przeznaczonej do noży japońskich. Noże stalowe nie nadają się do mycia w zmywarce i powinny być myte i suszone ręcznie bezpośrednio po użyciu. Nóż najlepiej przechowywać na stojaku na noże lub w bloku na noże.
RĘKAWICE DO KROJENIA
Rękawica chroni palce zarówno podczas krojenia ostrymi nożami, jak i podczas używania mandoliny lub tarki. Można prać w pralce.
SPECYFIKACJA
- Długość ostrza: 14 cm
- Waga: 76 gramów
- Rękojeść: tworzywo sztuczne przyjazne dla uchwytu
- Ostrze: stal nierdzewna 53-54 HRC