DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Mąka, Semola di Grano Duro, 1kg - Molino Pasini

27
2022-30923
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 6 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • "Grubo mielona mąka z pszenicy durum znana jako ""semola"" lub ""semolina"".

      Mąka ta może być stosowana w różnych wypiekach, na przykład w makaronach, często bez jajek, takich jak ""orecchiette"" i ""trofie"". Daje twardszą konsystencję i więcej żucia niż inne mąki z pszenicy durum w makaronach. Mąka ta jest również często używana do wypieku ciabatty i innych chlebów, nadając im charakterystyczny żółty kolor. Nieco grubsza mąka na wierzchu ""ciabatty"" jest więc po prostu semoliną (jeśli odniesienie jest wciąż świeże).

      Również wierzch do panierowania i smażenia w głębokim tłuszczu lub do mieszania w cieście z innymi mąkami w cieście na pizzę lub focaccię.

      Jednak najważniejszym zastosowaniem jest rzucanie na ławę i skórkę do pizzy podczas pieczenia pizzy.

      Ale czy naprawdę potrzebna jest specjalna mąka na ławę podczas pieczenia pizzy? Oczywiście, że tak, cokolwiek innego byłoby nierealne w świecie The Kitchen Lab. Semolina zmniejsza tarcie, ponieważ cząsteczki mąki są większe. Oznacza to lepszy poślizg na i z ławki oraz łopaty. Nie przypala się również tak łatwo, więc resztki na spodzie pizzy będą lepsze i bardziej chrupiące, z mniejszą szansą na bycie czarnymi. Ponadto nadaje strukturę i odporność na żucie spodu pizzy, a zatem jest absolutnie niezbędna do życia.

      Składniki: Grubo mielona mąka pszenna z pszenicy durum."
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl