DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Miska bez miedzi - de Buyer

1602-27372
Średnica:
20 cm
20 cm 32 cm
Stan magazynowy:
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Solidna miedziana miska z pierścieniem. nPojemność 2,25 l.
      Średnica 20 cm. Materiał, z którego wykonane jest naczynie do ubijania ma duże znaczenie podczas ubijania białek na bezę i ciasto sufletowe. Miedziane miski tworzą bardziej kremową pianę, którą trudniej jest ubić zbyt mocno, a także zachowują swój kształt dłużej niż białka ubijane przez biednych ludzi przy użyciu zwykłych stalowych lub szklanych misek. Sprawa wygląda następująco: Podczas ubijania białka jaja na pianę, białka owalbumina, konalbumina, globulina i lizozym w jajku ulegają denaturacji. Białko jaja jest najbardziej puszyste, gdy białka są tylko częściowo zdenaturowane, a sztuczka dobrego ciasta polega na pozostawieniu łańcuchów białkowych w odpowiedniej ilości zmian, a warunek ten jest łatwiejszy do osiągnięcia, jeśli ubijesz ten miedziany stos. Dzieje się tak, ponieważ jony miedzi z miski mają tendencję do tworzenia związku z konalbuminą. Związek ten jest bardziej stabilny niż czysta konalbumina, która w przeciwnym razie może zostać łatwo "nadmiernie ubita", powodując zapadnięcie się piany, gdy cały łańcuch konalbuminy zostanie zdenaturowany. Gdy konalbumina jest w pełni zdenaturowana, ciasto zapada się, staje się ziarniste i uwalnia wodę. Francuzi ubijają ciasto bezowe w miedzianych kadziach od XVIII wieku (teraz są już trochę zmęczeni przedramieniem), a de Buyer produkuje naczynia kuchenne w Wogezach we Francji od 1830 roku.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl