DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Meksykańska wegetariańska książka kucharska - Phaidon

227
1987-27839
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Przewodnik po tętniącej życiem, wegetariańskiej meksykańskiej kuchni domowej, pełnej naturalnie wegańskich, bezglutenowych i bezmlecznych potraw

      Wegetariańskie jedzenie jest głęboko wplecione w różnorodną kulinarną historię Meksyku. W tym bestsellerowym zbiorze przepisów autora bestsellerowej książki kucharskiej Mexico: The Cookbook, domowi kucharze odkryją pyszne tradycyjne i nowoczesne dania z kukurydzy, fasoli, przypraw i niesamowitej gamy owoców, warzyw, roślin strączkowych, nasion i jadalnych kwiatów uprawianych w całym Meksyku.

      Te autentyczne przepisy to dania, które od samego początku nie zawierają mięsa, podkreślając wyjątkową kuchnię Meksyku, zamiast polegać na trudnych do znalezienia składnikach lub substytutach. Każdy z nich jest przedstawiony z jasnymi, prostymi instrukcjami dostępnymi dla domowych kucharzy na wszystkich poziomach.

      Oprócz autentycznych śniadań, obiadów, kolacji i deserów, książka zawiera cały rozdział poświęcony roślinom strączkowym - wysokobiałkowym superfoods, takim jak ciecierzyca, fasola i soczewica - a także specjalne sekcje dotyczące pieczywa, napojów, sosów i podstaw, które każdy fan meksykańskiej kuchni powinien opanować.

      Rozdziały i przepisy obejmują:

      Śniadanie: Huevos Ahogados, Oaxacan Mushroom Turnovers

      Lunch: Pasilla Chiles nadziewane fasolą i zawijane w babkę lancetowatą, wegetariańskie ceviche

      Przekąski (Botanas y Antojitos): marynowane papryczki jalapeno

      Sałatki i dodatki: sałatka ziemniaczana z rukwią wodną i awokado

      Zupy: Mexican Corn Soup

      Entradas: Watermelon and Tequila Jicama Salad

      Platos Fuertes: Ancho Chiles Stuffed with Tamal Vegetables

      Vegetables: Sałatka z białej fasoli z warzywami

      Desery: Tarte Tatin z mango, Szybkie ciasto czekoladowe bez mąki z orzechami pekan

      Chleb: Chleb z kozim serem i cukinią

      Napoje: Chłodnik arbuzowo-truskawkowy

      Podstawy: tortille kukurydziane

      Mole, sosy i marynaty (moles, salsa i adobos): pikantne adobo

      Specyfikacja

      Waga: 1,6 kg

      Wymiary: 19 × 3,7 × 27,5 cm

      Format: Hardback

      Liczba stron: 416

      Język: Angielski

      ISBN 9781838665265

      .

      Język: angielski
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 9781838665265 EAN: 9781838665265
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl