O maltodekstrynie
Maltodekstryna jest łatwo rozpuszczalna w wodzie i powszechnie stosowana w żywności jako wzmacniacz smaku i tekstury. Nasza ma najwyższą czystość i jest produkowana ze skrobi pszennej. Pod względem chemicznym jest to polisacharyd składający się z łańcuchów D-glukozy o różnej długości. Ma indeks glikemiczny wynoszący około 95.
Użycie
Dodaj do gorących lub zimnych roztworów.
Dla osób z alergią na gluten: Pomimo faktu, że surowiec pochodzi z pszenicy, osoby z celiakią mogą bezpiecznie spożywać produkty zawierające syrop glukozowy/maltodekstrynę, ponieważ produkty końcowe zawierają bardzo małe ilości glutenu. Europejski przemysł skrobiowy wprowadził praktykę, zgodnie z którą produkt końcowy może zawierać maksymalnie 20 ppm glutenu, co odpowiada poziomowi dla produktów bezglutenowych.
Skład:
Maltodekstryna z pszenicy
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Wyprodukowano w Belgii i zapakowano w Anglii dla KitchenLab.