Lyo Chef L, liofilizator z 6 tacami - Harvest Right
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 1 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN 30 DNI NA ZAKUP
-
Informacje o produkcie
-
Lyo Chef to kompaktowy i wszechstronny system liofilizacji przeznaczony zarówno do użytku domowego, jak i w małych firmach.
Modele te są przeznaczone do liofilizacji małych partii produktów, czy to owoców, warzyw, grzybów, ryb, kwiatów czy liści. Dzięki kompaktowej konstrukcji i potężnym funkcjom, tworzenie niesamowitych produktów, które w innym przypadku są trudne do zdobycia lub po prostu niedostępne w sprzedaży, staje się teraz dostępne, szybkie i łatwe.
Lyo Chef jest dostępny w dwóch rozmiarach, dla większej pojemności - sprawdź Lyo Chef L.
Lyo Chef M, 5 tac - 48 x 63,5 x 73,5 cm - całkowita powierzchnia suszenia 0,435 m²
Lyo Chef L, 6 tac - 54 x 70 x 79,5 cm - całkowita powierzchnia suszenia 0,714 m²
Jak używać Lyo Chef:
Wstępnie schłodzić komorę zgodnie z programem. Umieść świeżą żywność na tacach. Aby uzyskać najlepsze rezultaty, użyj papieru nieprzywierającego, najlepiej takiego, który został wyprodukowany specjalnie do tego celu. Po wstępnym schłodzeniu komory na wyświetlaczu pojawi się prośba o włożenie tacek. Zamknij mocno drzwi. Pierwszym etapem jest zamrożenie komory i żywności. Potężna pompa schładzająca obniży temperaturę w komorze do -50°C, po czym uruchomi się specjalna pompa próżniowa. Czas, temperatura i stan procesu będą widoczne na ekranie LCD przez cały czas trwania programu.
Teraz rozpoczyna się właściwe liofilizowanie. Tace zaczną się hartować i obniżać temperaturę o kilka stopni, generując wystarczające parowanie, aby produkt mógł prawidłowo wyschnąć. Uwolniona para zostanie uwięziona na ściankach głównej komory. Proces ten jest powtarzany przez cały czas trwania programu i przyspiesza proces sublimacji.
Po zakończeniu programu spuść płyn za pomocą kranu znajdującego się z tyłu urządzenia. Otwórz i wyjmij żywność, którą najlepiej przechowywać w próżniowych słoikach lub w suchej szafce do czasu użycia. Produkty te mogą być przechowywane przez lata, jeśli są chronione przed wilgocią, na przykład za pomocą worków Silicabag.
Aby wyczyścić, ustaw tryb rozmrażania i otwórz zawór. Warstwa lodu, która utworzyła się wokół komory, całkowicie się rozmrozi, a po dokładnym wyczyszczeniu można rozpocząć nowy proces liofilizacji.
Po każdym trzecim cyklu olej należy spuścić z pompy próżniowej i przefiltrować, aby pozbyć się wody i osadów. Po przefiltrowaniu oleju w dzbanku należy ponownie napełnić urządzenie. Dodatkowe filtry, nowy olej i wszystkie inne rzeczy są oczywiście dodatkowe, jeśli są potrzebne.
Dobrze mieć/dobrze wiedzieć:: Arkusze nieprzywierające do tac są odporne z właściwościami nieprzywierającymi po obu stronach. Zapobiegają przenoszeniu smaków z jednego surowca na drugi poprzez przygotowanie tacki, ale przede wszystkim zapobiegają przywieraniu produktów. Są całkowicie gładkie i nie pozostawiają śladów na produkcie.
Zapasowy olej do Lyo Chef jest dostępny w sprzedaży. Aby utrzymać liofilizator w jak najlepszym stanie, należy regularnie wymieniać i czyścić olej w pompie. Wydłuży to jego żywotność. Olej można przefiltrować za pomocą dostarczonego dzbanka, ale pewnego dnia może być potrzebny nowy filtr.
Dostępne są również filtry oleju. Filtr, który znajduje się w dzbanku i filtruje olej, może to zrobić skutecznie do 20 razy. Po tym czasie należy wymienić filtr.
W skład zestawu wchodzi:
Liofilizator
5 tacek
Wysokowydajna pompa próżniowa
. Przyłącza i złączki do podłączenia liofilizatora do pompy próżniowej.
Dzbanek filtrujący do oleju.
Woreczki zgrzewalne.
Zgrzewarka elektryczna o ogniskowej 30 cm.
Opakowanie z woreczkami pochłaniającymi tlen.
Specyfikacja:
Wydajność: 7 kg na program (1100 kg rocznie)
Całkowite wymiary szerokość x głębokość x wysokość: 54 x 70 x 79,5 cm
Waga: 63 kg
Nadaje się do ustawienia na blacie lub wózku
6 tac o wymiarach 23 x 52 cm
220-240V~50/60Hz
Zarówno liofilizator, jak i pompa próżniowa wymagają zasilania elektrycznego.
https://www.100x100chef.com/files/img/3LIOFILIZACIONENG.mp4
https://www.100x100chef.com/files/img/6MANTENIMIENTOENG.mp4
https://www.100x100chef.com/files/img/ENGLYOCHEFPRESENTATION.mp4
https://www.100x100chef.com/files/img/2CONFIGURACIONINICIALENG.mp4
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.