DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Kwas mlekowy (E270) - The Kitchen Lab

1429-13606
Waga:
100 gramów
100 gramów 250 g 500 g
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Kwas mlekowy (E270) odgrywa ważną rolę w gotowaniu i jest obecny w większości sfermentowanych produktów spożywczych - od kiszonej kapusty i kimchi po chleb na zakwasie i piwo. Podczas produkcji sera to właśnie kwas mlekowy powoduje koagulację kazeiny zawartej w mleku. Kwas mlekowy jest często produktem ubocznym naturalnego procesu fermentacji. Kwas mlekowy ma cierpki smak, a proszek ten może być stosowany na kilka sposobów do aromatyzowania żywności i napojów.

      Jest wytwarzany z cukru trzcinowego i buraczanego. Dlatego jest popularny do produkcji wegańskiego sera lub masła.  Używany również do aromatyzowania koktajli lub warzenia piwa w celu obniżenia pH.
      Użycie

      Łatwo rozpuszcza się w gorących lub zimnych płynach. Dozować do smaku.

      Zawartość:
      Kwas mlekowy (E270)
      Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Przechowywać przez około dwa lata.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl