O kwasie jabłkowym
Kwas jabłkowy jest związkiem organicznym i aktywnym składnikiem wielu kwaśnych i kwaśnych składników i żywności. Jest bardziej kwaśny niż kwas cytrynowy i ma inny rodzaj kwasowości - rozpoznasz jego smak w słodyczach z kwaśnych owoców. Użyj go, aby zwiększyć kwasowość i stworzyć ciekawe profile smakowe. Kwas jabłkowy jest wysokiej jakości i wytwarzany z owoców. Może być stosowany w piwowarstwie domowym i produkcji wina. Kwas jabłkowy jest naturalnie występującym kwasem i powszechnie występuje w jabłkach (jesteś zaskoczony?). Nasz organizm produkuje kwas jabłkowy, gdy rozkłada węglowodany na energięSposób użycia
Dawkować do smaku. Zawartość: nKwas jabłkowy (E296)
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Przechowywać około 2 lat po otwarciu.