Serdecznie zapraszamy na dwudniowy kurs makaronu z Pasta Craft!
Czas trwania kursu: 17.00-20.00.Podczas kursu poznasz prawdziwy sposób wyrabiania naprawdę dobrego ciasta na makaron, wałkowania go w całości ręcznie za pomocą włoskiego wałka (Mattarello), a następnie robienia zarówno nadziewanego, jak i nienapełnionego makaronu.
Dwudniowe warsztaty dają możliwość przećwiczenia robienia makaronu w dość krótkim czasie, a tym samym ” poczucia” w dłoniach i oczach. Masz również szansę przypomnieć sobie, jak samodzielnie zrobić ciasto - oczywiście pod nadzorem w dniu 2.
W dniu 1 nauczysz się robić odmiany makaronu Tortelloni, Fagottini, Farfalle, Sorpressini i Garganelli.
W dniu 2 skupiamy się na Tagliatelle, Pappardelle i Ravioli
Jeśli masz specjalne życzenia dotyczące jakiejkolwiek innej odmiany makaronu w dniu 2, możemy zorganizować na przykład: Tortellini, Smeraldini, Balanzone lub dlaczego nie gnocchi? Jeśli masz jakieś życzenia, napisz info@pastahantverket.se
Ciasto jest podstawą każdego dobrego makaronu. Pod nadzorem będziemy ćwiczyć walcowanie, walcowanie i walcowanie!
Na tym zaawansowanym kursie makaronu, który trwa 3 godziny dziennie, nauczysz się nie tylko rzemiosła, ale także przygotowywania i przechowywania świeżego makaronu.
Możesz zabrać cały makaron do domu (około kilograma za każdym razem) i przygotować pyszny obiad dla 5-7 osób.
Maksymalna liczba uczestników: 6
Lokalizacja: Kuchnia testowa KitchenLab przy Birger Jarlsgatan 106
Zalecamy noszenie wygodnego obuwia. Fartuch i ochraniacz na włosy są dostępne w szkole.
Zarejestrowanie się jest wiążące, zakupione miejsce nie podlega zwrotowi, ale można je przenieść na inne.
Do zobaczenia w przytulnym lokalu KitchenLab przy Birger Jarlsgatan 106!