Przyjmujemy maksymalnie 8 uczestników. Przestrzeń w kuchni jest tak duża, że przy tej liczbie jesteśmy w stanie zachować zalecaną na daną okazję odległość. Prywatne przyjęcia lub specjalne rezerwacje? Dostosujemy program do Twoich potrzeb. Wybierz między naszym "standardowym kursem" lub niestandardowymi elementami, cena na życzenie. Wyślij e-mail na adres event@kitchenlab.se z preferencjami i danymi kontaktowymi. n
Czas: 14.00-17.00
nLokalizacja: The KitchenLab, Birger Jarlsgatan 106, Sztokholm Cena: 1790:- za osobę, liczba miejsc ograniczona nWitamy w świecie kuchni molekularnej*! Podczas tego trzygodzinnego intensywnego kursu poznasz teoretyczne podstawy kuchni molekularnej i przećwiczysz niektóre z kluczowych elementów i technik. W KitchenLab mamy nadzieję i wierzymy, że niektóre z tych technik staną się powszechne w przygotowywaniu zarówno codziennych potraw, jak i spektakularnych świątecznych posiłków w przyszłości. Celem jest zrozumienie procesów, opanowanie technik i nauczenie się, jak unikać najczęstszych błędów. Przygotowujemy perły kawiorowe, zamieniamy płynne surowce w aromatyczną pianę, wytwarzamy proszki z aromatyzowanych płynów i tworzymy kule z płynną zawartością. Cena kursu obejmuje również "zestaw" narzędzi i składników molekularnych, które można wykorzystać podczas kursu i zachować do wykorzystania w przyszłości. Miejscem kursu jest kuchnia eksperymentalna w piwnicy Birger Jarlsgatan 106.
Do udziału w kursie nie jest wymagana żadna specjalna wcześniejsza wiedza w tej dziedzinie. Należy pamiętać, że jedna z wieczornych sesji zawiera niewielkie ilości alkoholu. Gastronomię molekularną można zdefiniować jako przygotowywanie żywności, które odbywa się z uwzględnieniem i zrozumieniem zasad chemicznych i fizycznych, które regulują zaangażowane procesy. W tym konkretnym kursie skupiamy się na procesach związanych z teksturą.
Prawo do rezygnacji nie dotyczy zakupionych biletów - udział w kursie można przenieść na inny.