Dla tych, którzy naprawdę poważnie podchodzą do pieczenia pizzy i nie zadowalają się podstawami, przygotowaliśmy pakiet startowy z fantastycznym piecem do pizzy Brio firmy Alfa Forn. Jest to piec, w którym możesz wybrać, czy chcesz opalać gazem czy drewnem i który mieści 2-3 pizze na raz. Pakiet obejmuje stół warsztatowy do kuchni na świeżym powietrzu, pokrywę i duży zestaw akcesoriów zawierający podkładki do pizzy, grabie do drewna, szczotki, termometr, tacę fermentacyjną i wiele, wiele więcej. Aby rozpocząć pracę natychmiast po dostawie, oczywiście wysyłamy mąkę do pizzy i pomidory oraz wagę diamentową do ważenia minimalnej potrzebnej ilości drożdży.
Model Brio firmy Alfa Forn to hybryda, która może być opalana gazem lub drewnem, a także jest bardziej przestronna niż prostsze modele. Piec może pomieścić 2-3 kg chleba lub 2-3 pizze jednocześnie, a po zorganizowaniu wszystkiego będziesz w stanie upiec pizzę w stylu neapolitańskim w 90 sekund. Ponieważ jest tak szybki, ten piekarnik jest odpowiedni dla maksymalnie 20 osób, według samych Alfa, chyba że wszyscy muszą jeść dokładnie w tej samej sekundzie. Brio osiąga maksymalną temperaturę 500 176; a dzięki wbudowanemu termometrowi można przez cały czas kontrolować temperaturę. Dostarczany gotowy do użycia od razu na gaz lub drewno. W naszym pakiecie łączymy go ze stołem roboczym, dzięki czemu jest na dobrej wysokości i masz miejsce na spokojne wyrabianie ciasta obok niego.
Operacja: Hybrydowy (zasilany gazem lub opalany drewnem)
Pojemność: 2-3 pizze/2-3kg chleba
Kolor: Czerwony (czerwień antyczna)
Waga: 90kg
Wymiary wewnętrzne pieca: 70cm x 50cm, 0,35m²
Nagrzewanie: 30 minut
Maksymalna temperatura: 500°C
Materiały: Żeliwo, Nierdzewne, Włókno ceramiczne
Zalecany gaz: Gaz LPG G30/G31, 28,3/37mbar
Moc: 15kW
Zużycie paliwa: 1,07kg/h
Wymiary wraz z kominem i zamontowanymi drzwiczkami: Szerokość 100cm, Głębokość 77cm, Wysokość 112cm (w tym stół warsztatowy + 90cm, całkowita wysokość 202cm)
Kraj produkcji: Włochy
Zestaw akcesoriów zawiera: Łopata do pizzy, jedna z tych małych łopat tylko do obracania pizzy w piecu, szczotka, golarka do drewna, nóż do pizzy, skrobak do ciasta, pojemnik fermentacyjny na ciasto do pizzy, termometr na podczerwień, drewniana deska do krojenia z gotowymi rowkami na plastry pizzy, książka kucharska, rękawica kuchenna i fartuch do pizzy