DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Karagen Kappa (E407) - The Kitchen Lab

1429-12650
Waga:
100 gramów
100 gramów 250 g 500 g
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • Karragenan Kappa (E407)
      nKarragenan Kappa może być stosowany między innymi jako wegetariańska alternatywa dla żelatyny. Tworzy stabilne galaretki, które można zamrażać i rozmrażać bez utraty konsystencji. Proszek generalnie wytwarza mocne i trwałe galaretki, zwłaszcza w kontakcie z wapniem. Dlatego doskonale nadaje się na przykład do wyrobu pannacotty lub w innych przepisach zawierających mleko. n
      Użycie:
      nKaragen tworzy galaretki w kontakcie z wapniem lub solą wapniową. Proszek musi być podgrzany do co najmniej 70 stopni, aby się rozpuścił - mieszanina gęstnieje po ugotowaniu, więc należy stale mieszać. Wystarczy zaledwie 0,5% karagenu w wodzie i 0,2% w mleku, aby utworzyć galaretkę. Galaretka tworzy się, gdy mieszanina stygnie. Zalecana dawka: 0,2 do 2 procent, w zależności od płynu. Przykładowe zastosowanie: nTworzenie jędrnych, elastycznych galaretek. nTworzenie przezroczystych galaretek i glazur. nDoskonały do mieszanek na bazie mleka. Składniki: nKarragenan kappa, E407.
      Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Nie należy spożywać w czystej postaci. nProszek jest wegetariański i wegański, a także przyjazny dla koszerności i halal.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl