Japanese Home Cooking jest pełna autentycznych i pysznych japońskich potraw, które można bez obaw przygotować w domu. Jest to książka kucharska dla kucharzy domowych na wszystkich poziomach zaawansowania, którzy uwielbiają poznawać różne kuchnie, autorstwa Maori Muroty, autora międzynarodowego bestsellera Tokyo Cult Recipes.
Pomysł polega na tym, aby móc gotować od podstaw ze składników, które masz w domu. Skupiamy się tutaj na składnikach, które są nieco łatwiejsze do znalezienia tutaj i dlatego nie muszą być wysyłane przez pół świata. Maori dzieli się swoimi ulubionymi domowymi przepisami, ale także tradycyjnymi przepisami, które udało jej się znaleźć od swojej matki i babci. Przepisy obejmują klasyczne japońskie potrawy, takie jak sushi, makaron ramen, pasta miso, Shoyu Ramen, Tonkatsu, a także przepisy na bardziej współczesne dania fusion. Wiele z tych przepisów jest wegańskich i roślinnych.
Japanese Home Cooking zabiera cię do serca japońskiej kuchni domowej, pełnej wskazówek i opcji dań. Zanurz się w autentycznie dostępnych daniach, a także tych, które łączą tradycję z fusion;
Kinpira (japońskie danie stir-kurczak z trawą cytrynową
Ganmodoki (smażony pieróg z tofu)
Pieczony słodki ziemniak
Ikameshi (kalmary nadziewane kleistym ryżem)
Smażona ostryga PankoSpaghetti z bakłażanem
Koreańskie placuszki
Waga: 1,3 kg
Wymiary: 21 × 3 × 26,5 cm
Format: Hardback
Język: angielski
Liczba stron: 264
ISBN 9781922616289
.Język: angielski