Spekluj (lub gol) mięso lub pieczeń oczyszczonym gotowanym (solonym) smalcem wieprzowym.
Speklowane mięso jest bardziej soczyste i aromatyczne. nAlternatywą jest speklowanie boczkiem lub wieprzowiną, co dodaje nieco dymnego smaku. Może być również używany przez florystów (np. w znanym programie telewizyjnym) do przebijania grubych przedmiotów, takich jak ramy ze słomy. nWoda na jednym końcu. Na drugim końcu wbija się łodygi kwiatów i inne dekoracje, które mają zostać umieszczone na miejscu. Tył jest rozciągliwy i można go otworzyć do pożądanego rozmiaru.
Speklowane mięso jest bardziej soczyste i aromatyczne. nAlternatywą jest speklowanie boczkiem lub wieprzowiną, co dodaje nieco dymnego smaku. Może być również używany przez florystów (np. w znanym programie telewizyjnym) do przebijania grubych przedmiotów, takich jak ramy ze słomy. nWoda na jednym końcu. Na drugim końcu wbija się łodygi kwiatów i inne dekoracje, które mają zostać umieszczone na miejscu. Tył jest rozciągliwy i można go otworzyć do pożądanego rozmiaru.