Nóż jest w pełni kuty i wykonany ze stali nierdzewnej o wysokiej zawartości węgla. Wraz z procesem kucia, wysoka zawartość węgla sprawia, że stal jest tak twarda, że można naostrzyć bardzo ostrą i cienką krawędź.
Nóż ma kształt oliwki, co oznacza, że w ostrzu znajdują się małe wgłębienia, dzięki czemu jedzenie łatwiej schodzi z ostrza.
Ostrość utrzymuje się przez długi czas - i można ją utrzymać za pomocą stali do ostrzenia. Wyważenie noży jest optymalne - co czyni je świetnymi profesjonalnymi narzędziami.
- Ostrze typu full tang o ciągłym kącie
- Jeden kawałek metalu od czubka noża do końca rękojeści
- Twarda, wysokowęglowa stal nierdzewna chromowa
- Rękojeść z tworzywa sztucznego z trzema mosiężnymi nitami
Zaleca się mycie ręczne.
Długość ostrza: 30 cm
Rękojeść: tworzywo POM-C