Holiday : Jul, påsk, midsommar, kräftor & surströmming - Stefan Ekengren
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 9 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN 30 DNI NA ZAKUP
-
Informacje o produkcie
-
Stefan Ekengren wyjaśnia koncepcje naszych tradycyjnych szwedzkich świąt i podaje zarówno klasyczne, jak i nowe przepisy.
Przed każdym świętem otrzymasz pomoc w planowaniu i sugestie dotyczące kolejności wydarzeń. Na przykład, z jakim wyprzedzeniem można wykopać łososia, zwinąć klopsiki lub upiec ciasto wielkanocne? Rozdział poświęcony Wielkanocy zawiera przepisy na faszerowane połówki jajek, jajka w koszulkach i omlety z piekarnika z pieczoną jagnięciną i opcjami wegetariańskimi, takimi jak ciasto z brokułami i kozim serem, kończąc na cieście cytrynowym i bezowym na bazie mazarinu. Może też ajerkoniak.
Podczas Midsummer ważne jest, aby uzyskać doskonałe jedzenie od rana do wieczora. Jest śniadanie truskawkowe, wspaniały tort matjessill, śledź w glinianym garnku, a wieczorem różne szaszłyki z łososiem, stekiem i warzywami. A potem być może największe święto ze wszystkich, Boże Narodzenie. Oprócz oczywistej szynki i pokusy Janssona, są tu przepisy na tatar z łososia z kaparami i estragonem, sałatkę z selera i fińskie pudełko z rzepą - oraz naprawdę imponujący obiad w Boxing Day z pieczonym indykiem i sosem śmietanowym.
Książka zawiera łącznie około 200 przepisów i jest dziełem referencyjnym, do którego można wielokrotnie wracać.
Język: szwedzki
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Numer artykułu Lev: 9789127162150 EAN: 9789127162150
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.