Hardcore Carnivore Meatchelada to piąta i najnowsza przyprawa od Jess Pryles.
Meatchelada to wysokiej jakości pasta z chili i limonką, która nadaje mięsu dodatkowego kopa. Jest bogata i złożona w smaku i doskonale nadaje się do nacierania. Jest magiczny do kurczaka, fajitas i grillowanych mięs. Pasuje do ostryg, frytek, jajek, elotes (kukurydzy w kolbie), fasoli edamame , a nawet zielonego melona. Można nią też posypać brzeg szklanki do piwa, gdy pijemy jasnego lagera.
Użycie: osusz mięso ręcznikiem papierowym, a następnie przed gotowaniem posyp obficie Hardcore Carnivore Meatchelada. Alternatywnie, aby uzyskać maksymalny efekt smakowy, użyj Meatchelada na gotowanym mięsie.
Hardcore Carnivore Meatchelada nie zawiera glutaminianu sodu (MSG) i nie zawiera sztucznych barwników.
Skład: chili, przyprawy, sól, kwas cytrynowy, brązowy cukier, limonka w proszku i suszony czosnek
Pochodzenie: USA,
Waga: 241 g
Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
Stworzony przez Jess Pryles i ”Proudly made in Texas”
O Jess Pryles:
”Australijczyk z urodzenia, Teksańczyk z wyboru”, Jess Pryles jest szanowanym ekspertem w dziedzinie Texas BBQ i konkursowego BBQ. Jest założycielką Australasian Grill Alliance, twórczynią linii produktów Hardcore Carnivore. Oprócz wykładów na imprezach sponsorowanych przez takie instytucje jak Texas A&M University, American Meat Science Association i Texas Beef Council, występuje również w różnych programach telewizyjnych, takich jak Food Network i Today. Udzielała również wywiadów w publikacjach takich jak Parade, Food & Wine i Austin Chronicle, między innymi. Jess mieszka i pracuje w Austin w Teksasie.