Guma konjac (E425) - The Kitchen Lab - 100 g
Stan magazynowy:
- Stan magazynu w sieci 10 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN 30 DNI NA ZAKUP
-
Informacje o produkcie
-
Guma konjac lub korzeń konjac (również guma konjac i korzeń konjac) to całkowicie naturalny produkt wytwarzany z włóknistego korzenia drzewa konjac, który jest rodzajem zimnej wody (nie mylić z koniakiem). W przeciwieństwie do wielu innych kolorowych zagęszczaczy, jest naturalnie bezglutenowy. Korzeń konjac jest silnym zagęszczaczem i ma około 10 gramów większą moc zagęszczania niż tradycyjna skrobia kukurydziana. Jest również stosowany jako środek zagęszczający w wielu różnych potrawach, takich jak zupy, sosy, sosy, budynie, zapiekanki, nadzienia do ciast i puddingi. Łatwo się klei, nawet w niskich temperaturach. Korzeń Konjac jest niskokaloryczny i jest ważnym składnikiem wielu wegańskich potraw.
Sposób użycia: Wymieszaj korzeń Konjac z niewielką ilością zimnej wody i mieszaj, aż się rozpuści. Zapobiegnie to tworzeniu się grudek w potrawie. Następnie dodaj mieszaninę do ciasta. Proszek Konjac szybko gęstnieje podczas mieszania. Jako ogólną wskazówkę, użyj około 20 g (4 łyżeczki) na litr płynu, ale może być potrzebna mniejsza lub większa ilość, w zależności od pożądanej konsystencji.
Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu, z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Zużyć w ciągu sześciu miesięcy od otwarcia opakowania.
Zawiera: Guma konjac E425 (emulgator, stabilizator, substancja zagęszczająca i żelująca)
Liczby na 100g:
Energia: 749kj/179kCal
Tłuszcz: 0,1g
W tym tłuszcze nasycone: 0,0g
Węglowodany: 4,1g
W tym cukry: 2,9g
Białko: 0,0g
Sól: 0,05g
Błonnik: 83,5g
Wyprodukowane przez naszych przyjaciół Special Ingredients.
-
-
Dostawa i wysyłka
-
Numer artykułu Lev: 5056191001611 EAN: 5056191001611
-
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje
Aby zostawić recenzję, musisz zalogować się do swojego profilu klienta.
.Godziny
Stan magazynowy:
Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.