DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Guma guar (E412) - The Kitchen Lab

1429-12693
Waga:
100 gramów
100 gramów 250 g 500 g
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • O gumie guar

      Guma guar jest stosowana jako środek zagęszczający i stabilizujący w produkcji takich produktów jak lody i sosy. Proszek jest również nazywany gumą guar i jest węglowodanem ekstrahowanym z nasion rośliny guar (Cyamopsis Tetragonolobas), rośliny strączkowej podobnej do soi. Nie ma smaku ani zapachu i przechodzi przez układ trawienny bez wchłaniania. Nie ma zatem żadnego wpływu na organizm i nie ma zalecanego dziennego spożycia. Może być stosowany we wszystkim, od chleba i ciasta po galaretki i zapobieganie uwalnianiu płynu z zamrożonych produktów. Nie jest wrażliwa na pH i może być wystawiona na działanie soli.
      Użycie

      Guma guar jest bardzo skuteczna - zwykle wystarcza od 3 do 5 gramów proszku na litr. Proszek może być stosowany zarówno w gorących, jak i zimnych płynach i może zastąpić jajka jako środek wiążący w kuchni wegetariańskiej. Może być również stosowany jako uzupełnienie gumy ksantanowej.

      Dla mniej zorientowanych na żywność zastosowań, może być używany do robienia slaw.

      Składniki:
      Guma guar, E412.
      Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Nie należy spożywać w czystej postaci.
      Proszek jest bezglutenowy i wegański, a także koszerny i halal.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl