DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Guma gellan typu F (E418) - The Kitchen Lab

1429-12659
Waga:
100 gramów
100 gramów 250 g 500 g
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 0 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie
    • O gumie gellan typu F (E418)

      Guma gellan typu F jest bardziej popularną z naszych dwóch gum gellan. Jest to wielofunkcyjny środek żelujący, który wytwarza stałe żele o doskonałej przejrzystości wizualnej. Może być również stosowana w mniejszych dawkach do wytwarzania płynnych galaretek, past lub do klarowania płynów. Guma Gellan jest dobrą alternatywą dla Agar Agar lub wegetariańską alternatywą dla żelatyny. Zaletą gumy Gellan w porównaniu do Agar Agar jest to, że daje lepszą wytrzymałość żelu i jest w stanie podgrzać galaretki do 120 stopni bez topienia.

      Proszek jest rozpuszczalny w cieczach o wartości pH od 3,5 do 8, co oznacza, że guma ma szeroki zakres zastosowań
      Użycie

      Rozpuścić proszek w wodzie i podgrzać do 100 stopni - żel osiada, gdy mieszanina ostygnie. Po zastygnięciu mieszaniny można ją ponownie podgrzać bez utraty konsystencji.

      Dla płynu zagęszczającego - użyj 0,1% - 0,5% wagi
      Dla miękkiej galaretki - użyj 1% - 1.5% masy
      Dla gęstej galaretki - użyć 1,5% - 2% masy

      Składniki:
      Guma gellan typu F, E418
      Przechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu.
  • Dostawa i wysyłka
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl