Gliceryna klasy spożywczej i USP. Czasami nazywana gliceryną roślinną. Używana do wielu rzeczy, takich jak różne zastosowania spożywcze oraz produkty do włosów i skóry. Może również pomóc w wiązaniu olejów z innymi substancjami. Gliceryna roślinna to bezbarwny, słodki płyn pozyskiwany z oleju kokosowego i palmowego. Może być stosowana w produktach do pielęgnacji skóry i włosów oraz do produkcji mydła jako środek smarny i konserwujący.
Gliceryna ma 99,9% czystości (tak czysta, jak to tylko możliwe).
Przechowywanie: Przechowywać w suchym, chłodnym miejscu z dala od bezpośredniego światła słonecznego. Zużyć w ciągu 6 miesięcy od otwarcia.
Składniki: Gliceryna roślinna E422 (Substancja emulgująca, stabilizująca, zagęszczająca i żelująca) 99,9% czystości
Wartość odżywcza na 100g: Energia: 1700kj/ 400kcal, Tłuszcz: 0g, Węglowodany: 100g, W tym cukry: 0g, Białko: 0g, Sól: 0g.