Forma silikonowa Martellato
Forma silikonowa włoskiego producenta Martellato o właściwościach nieprzywierających. Wytrzymuje temperatury od - 60ºC do 280ºC. W gotowaniu silikon jest naprawdę niesamowitym materiałem - może wytrzymać szeroki zakres temperatur, łatwo się uwalnia i jest łatwy do utrzymania w czystości. Użyj jako formy do pieczenia lub do formowania, na przykład, musów, pannacottas, lodów lub innych kremowych pomysłów. Silikon jest mocny, ale wystarczająco miękki, aby formy były niezwykle łatwe w użyciu. Nie wymaga smarowania i nie pochłania smaków ani aromatów. Jeśli interesujesz się pieczeniem, deserami lub po prostu idealnie gładkimi powierzchniami (jak mógłbyś tego nie robić?), silikonowe formy są zdecydowanie czymś, co powinieneś mieć. W tej formie powstają florentynki - niskie, cylindryczne kształty. Foremki od Martellato mają wymiary 17,5 x 30 cm.
Wymiary foremek:
6 - Ø 80 mm / 18 mm wysokości
8 - Ø 60 mm / 12 mm wysokości
24 - Ø 35 mm / 5 mm wysokości
Martellato to włoski producent, który rozpoczął swoją produkcję około 30 lat temu. Ich produkty są niezmiennie dobrej jakości, a ich grupą docelową są profesjonalni piekarze i cukiernicy.