W 2019 roku Magnus Nilsson zamknął Fäviken. Jego wyjątkowa restauracja pośrodku niczego stała się znana na całym świecie i była na szczycie swojej gry, kiedy podjął decyzję. Oto historia Fäviken, jak stała się światowej klasy miejscem docelowym, jak zmieniła się branża, której była częścią i dlaczego Magnus ostatecznie zdecydował się realizować nowe projekty. Fäviken: 4015 Days, Beginning to End jest ważnym komentarzem do dzisiejszej kultury kulinarnej i zawiera pouczające eseje na tak szerokie tematy, jak kreatywność; równoważenie obowiązków rodzinnych podczas prowadzenia restauracji; hipokryzja perspektyw zrównoważonego rozwoju w restauracjach; poszukiwanie umiaru; media społecznościowe; imitacja kontra plagiat; wyśmienita kuchnia; gościnność i obsługa; oraz znaczenie rzemiosła nad innowacją. Książka zawiera również chronologiczną listę wszystkich dań kiedykolwiek serwowanych w restauracji i podkreśla 100 niezapomnianych przepisów. Oszałamiająca fotografia książki zawiera mieszankę archiwalnych i najnowszych zdjęć jedzenia, restauracji, personelu i środowiska wokół Järpen w północnej Szwecji. Strukturalna okładka z niebieskiej tkaniny i czerwonego papieru z efektem włókna drzewnego nawiązuje do kształtu i koloru Fäviken.
Waga: 1,6 kg
Wymiary: 22 × 3,5 × 30 cm
Format: Twarda oprawa
Stron: 324
Język: Angielski
ISBN: 9781838661250
Język: angielski