Super Aladin od 100% Chef został teraz zaktualizowany i jeszcze lepszy!
Nowa konstrukcja zapobiega przedostawaniu się oleju dymnego i smoły do wirnika i silnika oraz ułatwia czyszczenie pistoletu dymnego. Tak jak poprzednio, wszystkie części są wymienne. KitchenLab posiada wszystkie części zamienne. Przycisk startowy jest teraz zamontowany z boku SuperAladin, dzięki czemu można go włączać i wyłączać bez podnoszenia.
Jeśli chcesz jeszcze bardziej stabilnej (w sensie trudniejszej do przewrócenia) wędzarki, zalecamy zakup stacji bazowej.
Nowy SuperAladin to profesjonalna wędzarka o solidnej, metalowej konstrukcji od 100% Chef. Opracowana, aby sprostać wysokim wymaganiom kuchni restauracyjnych. Zarówno podstawa, obudowa, jak i wirnik wykonane są z postarzanego aluminium, które nie nabiera smaku ani nie starzeje się nawet przy długiej i wiernej obsłudze.
Mięso, kurczak, masło, majonez, warzywa, jajka, ryby, napoje - cóż, możliwości nadania dymnej nuty są niemal nieograniczone!
Umieść żywność, którą chcesz wędzić, w szczelnym pojemniku lub torbie i wdmuchnij dym z pistoletu. Twórz emulsje o smaku dymu, kierując dym do syfonu z emulsją (taką jak majonez) lub bezpośrednio do płynu. Płyny są dobrymi nośnikami aromatu dymu, ale zalecamy, aby każdy, kto chce użyć pistoletów wędzarniczych do aromatyzowania mięsa, ryb lub warzyw, najpierw pokroił je tak, aby powierzchnia wystawiona na działanie dymu była jak największa.