DARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN*30 dni na zakupBezpieczne płatności

Det nordiska skafferiet: torkning, mjölksyrning, fermentering... - Johan Björkman

88
1355-21273
 
Dodaj do koszyka
Stan magazynowy:
  • Stan magazynu w sieci 1 szt.
Czy chciałbyś otrzymać poradę? Zadzwoń na +46 8 410 95 200
truckDARMOWA WYSYŁKA POWYŻEJ 399 PLN arrows30 DNI NA ZAKUP
  • Informacje o produkcie

    • Korzystając z tradycyjnych metod konserwacji, można stworzyć nowoczesną nordycką spiżarnię, z której można wybierać nawet w ciemniejszej części roku. Johan Björkman suszy, fermentuje, marynuje, miesza własną sól ziołową oraz aromatyzuje olej i ocet. Książka zawiera ponad 100 przepisów na wszystko, od proszku z borówki brusznicy, kaparów z dzikiego czosnku i soli pokrzywowej po klasyczne marynowane buraki, zakwaszoną mlekiem kapustę ze szczypiorkiem i sfermentowany rabarbar. Na końcu książki znajdują się sugestie dotyczące całych dań, które można połączyć, wykorzystując to, co masz w spiżarni.

      Johan Björkman jest pomywaczem naczyń z Trollhättan, który obecnie pracuje jako szef kuchni w restauracji Koka w Göteborgu. Restauracja ma jedną gwiazdkę w przewodniku Michelin i koncentruje się na nowoczesnej zachodnioszwedzkiej gastronomii i wyśmienitych składnikach. Książka jest podsumowaniem technik stosowanych przez Johana w ciągu ostatnich dziesięciu lat, aby mieć dostęp do ziół i
      warzyw przez cały rok.
      "W The Nordic Pantry, autorstwa szefa kuchni Johana Björkmana, widzę inne sposoby wykorzystania pędów świerku, takie jak aromatyzowanie oleju rzepakowego lub robienie kaparów. Jego książka jest pełna porad, wskazówek i pięknych zdjęć oraz pokazuje, jak stworzyć nordycką spiżarnię zimową z lasów i pól. Co powiesz na sól pokrzywową? Suszone liście dzikiej róży? Ocet z czarnego bzu? Oto fajny przepis na pieczone karczochy jerozolimskie, które w pełni wykorzystują smak lekko twardej skorupy (...) Moje kubki smakowe z radością przeglądają stronę po stronie. Tak właśnie chcę żyć i jeść, myślę z tęsknotą."
      Göran Greider, Aftonbladet

      Skandynawska spiżarnia: suszenie, zakwaszanie mlekiem, fermentacja, marynowanie, olej, ocet i sól
      Liczba stron
      174
      Data wydania
      2019-03-28

      Język: szwedzki
  • Dostawa i wysyłka
    • Numer artykułu Lev: 9789127161733 EAN: 9789127161733
Polecane produkty
Recenzje
0 Recenzje

Aby zostawić recenzję, musisz do swojego profilu klienta.

.

Godziny

Stan magazynowy:

Stan magazynowy jest aktualizowany co dziesięć minut.

Logowanie
Are you in the right place?
Continue to thekitchenlab.pl