Tak pisze wydawca:
Oto książka, która wzniesie Twoje przygody z zieloną kuchnią na nowy poziom. Rain Lundström zaprasza cię w podróż po azjatyckich kuchniach i zabiera w głąb gastronomicznych cudów i tajemnic smaku.
W Zielonej Azji autorka prezentuje to, co najlepsze w Japonii, Chinach, Indiach, Wietnamie, Korei, Tajlandii, Sri Lance, Malezji i Indonezji. Znajdziesz tu wszystko, od japońskiego ramenu pełnego umami i sztuki składania pierogów po domowej roboty wegańskie kimchi i przyjazny na co dzień palak paneer.
Przepisy w książce obejmują zarówno szybkie dania ze składników, które można znaleźć w najbliższym sklepie spożywczym, jak i nowych znajomych. Odkryjesz składniki, aromaty, techniki i udoskonalenia, które przeniosą Twoje zielone gotowanie na zupełnie nowy poziom.
Dowiesz się, jak poruszać się po azjatyckim sklepie spożywczym i wyjdziesz z rzeczami, których faktycznie użyjesz i z którymi zaprzyjaźnisz się w kuchni.
Zielona Azja to książka kucharska, która jest tak samo niezbędna dla codziennego kucharza, jak i dla kulinarnego nerda. Pożegnaj się z bezsmakowym wegańskim jedzeniem i przygotuj się na oczarowanie zieloną kuchnią azjatycką!
Rain Lundström ma doświadczenie jako założycielka i redaktor naczelna magazynu kulinarnego Vegourmet. Obecnie pracuje jako marketingowiec, twórca żywności i stylista. Rain mieszkała w Japonii i podróżowała, jadła i gotowała przez większość Azji. Jest smakoszem i kulinarnym nerdem, który z pasją przenosi wegańskie gotowanie na nowy poziom i przekazuje miłość do jedzenia w tekście.
- Wydawca: Norstedts
- Sezon: 2020 Wiosna
- Typ: Twarda oprawa
- Przedmiot: Żywność i napoje
- Fotograf: Maggie Soltani
- ISBN: 9789113100951
Język: szwedzki