O dekstrozie
Wysokiej jakości dekstroza - naturalnie występujący w roślinach monosacharyd - od naszych angielskich przyjaciół z firmy Special Ingredients. Dekstroza jest węglowodanem, który jest szybko wchłaniany przez krew i pomaga we wchłanianiu innych składników odżywczych. Ma szeroki zakres zastosowań we wszystkim, od soków i koktajli po ciasta i inne wypieki. Jest około 70% tak słodki jak zwykły cukier. Dekstroza jest bardzo higroskopijna, co oznacza, że łatwo absorbuje parę wodną z otoczenia. Można jej używać do nadawania elastyczności pomadom lub do zapobiegania tworzeniu się kryształków lodu podczas robienia lodów. Innym zastosowaniem jest przygotowanie własnego Dextrosolu i przyjmowanie go podczas ćwiczeń w celu szybkiego zwiększenia energii. n
Użycie:
nDodaj według smaku. Jeśli używasz do pieczenia, powinieneś dodać trochę więcej płynu, ponieważ dekstroza wchłania nieco więcej płynu niż zwykły cukier. Składniki:DekstrozaPrzechowywać w suchym, chłodnym i ciemnym miejscu. Otwarte opakowanie można przechowywać przez sześć miesięcy. Nie należy spożywać w czystej postaci.